Recomandari


Pentru utilizarea eficienta a ingrasamintelor chimice, modul si perioada de administrarea prezinta o importanta deosebita.Stabilirea modului corect de administrare a ingrasamintelor chimice este factorul care determina eficienta acestora.Trebuie urmarit ca substantele nutritive sa fie cit mai mult in zona radacinilor active ale plantelor.
Solul prin caracteristicile sale fizice, chimice si biologice influenteaza in mare masura perioada de administrare a ingrasamintelor.In perioada de incoltire al semintelor este foarte important ca substantele nutritive sa existe in cantitati suficiente, in zona unde apar radacinile plantei. Acetsa este criteriul optim in stabilirea perioadei optime de administrare a ingrasamintelor insa exista si posibilitatea stabilirii unor caracteristici generale cu privire la administrarea ingrasamintelor, avandu-se in vedere elementele nutritive de baza.
Perioada administrarii ingrasamintelor difera in funcție de conditiile pedoclimatice, cat si de tipul plantelor.
Solul, prin caracteristicile sale fizice, chimice, biologice, influenteaza in mare masura perioada de administrare a ingrasamintelor.
Cantitatea suficienta de substanțe nutritive este criteriul de baza a stabilirii perioadei optime de administrare a ingrasamintelor, iar din acest punct de vedere, nu este posibila recomandarea unui calendar standard in ceea ce priveste administrare a ingrasamintelor.
In functie de perioada de aplicare a ingrasamintelor, se disting 3 metode principale, si anume:
- fertilizarea inainte de semanat/plantat, numita fertilizare de baza;
- fertilizarea odata cu semanatul/plantatul;
- fertilizarea in timpul vegetatiei;
In urma celor prezentate, activitatea SC Biz Solutions SRL, in decursul unui an calendaristic este impartita astfel: perioada august - mai este ocupata cu livrarea ingrasamintelor chimice catre clienti; perioada iulie-august este ocupata cu activitatea de recoltat in Dolj si judetele limitrofe Doljului (recolte de rapita, orz, grau, floarea-soarelui).

                                                  pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati!